Składniki: 1 kalarepa
1 małe jabłko
2 orzechy włoskie
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
Przygotowanie: Kalarepę i jabłko obrać i umyć, a następnie pokroić w kostkę. Dodać posiekane orzechy. Skropić sokiem z cytryny i polać miodem
Wartość energetyczna: 211 kcal, Białko: 5,6 g, Tłuszcz: 5,6 g, Węglowodany: 41,5 g
Komunikat ws. medialnych wystąpień o. Wojciecha Jędrzejewskiego OP
Szymon Popławski OP/KAI
Red.
Dominikanie opublikowali komunikat ws. medialnych wystąpień o. Wojciecha Jędrzejewskiego OP. Poinformowano w nim, że jego "publiczna działalność została zawieszona aż do odwołania". Więcej w komunikacie poniżej.
Fragment książki "Wiara w niełatwych czasach" abp Andrzej Przybylski
Karol Porwich/Niedziela
Zwierzał mi się ktoś, że ma kłopoty z punktualnością. W zasadzie wszędzie się spóźnia, w tym również na niedzielne Msze św. Ta osoba, świadoma swojej wady, zapytała mnie, ile można się spóźnić do kościoła, żeby Msza św. niedzielna mogła być zaliczona jako spełniony obowiązek chrześcijański - pisze abp Andrzej Przybylski.